:>
A żeby nie było offtopa, a Gallez zadowolony:
- Perfekcjonista - realista, obowiązkowy, skurpulatny, zyje wg własnych, ściśle określonych zasad
- Dawca - ciepły, troskliwy, opiekuńczy, wrażliwy na potrzeby innych
- Zdobywca - energiczny, ekstrawertyczny (:P), ufny swoim możliwościom, zawsze dąży do osiągnięcia konkretnego celu,
- Indywidualista - romantyk, ma bardzo wrażliwe odczucia i emocje, jest wrażliwy, czuły, spostrzegawczy.
- Obserwator - ciekawy świata, z potrzebą wiedzy o nim, analityczny, wnikliwy.
- Lojalista - odpowiedzialny, godny zaufania, lojalny wobec rodzyny i przyjaciół. Czasem lubi towarzystwo, czasem samotność.
- Entuzjasta - energiczna, żywotna, nastawiona optymistycznie, chce uczestniczyc w zyciu i czerpać z niego jak nawiecej
- Szef - bezpośredniość, ufa własnym możliwościa, opiekuńczy, odważny
- Rozjemca - lubi pomagać innym, dobry, wrażliwy.
Jeszcze raz piszę, że możnaby tak ludzi dzielić, ale ja za tym nie jestem.
a teraz to co napisałam wyżej, za czym jestem tak mniej więcej:
- myślący - człowiek który zastanawia się nad tym co robi, jest odpowiedzialny za swoje czyny, które są w pełni przemyślane, ma dobre podejście do życia i sposób patrzenia na większość jego aspektów. Kiedy ktoś udowodni mu, że się myli rozwarza tą sprawę i potrafi zmienić swoje dotychczasowe poglądy.
- myślący inaczej - człowiek, który myśli, wydaje mu się, że myśli dobrze i to często staje się jego domeną i celem życiowym. Często jednak kiedy ktoś udowodni mu, że się myli, nie przyjmuje tego do wiadomości myśląc "ja wiem lepiej", lub "wiem, że on może mieć racje, ale mam to gdzieś, robie po swojemu", lub też "robie tak jak ja myśle, bo tak mi wygodniej i tak mi odpowiada, a on niech się .............. bo się czepia, niech się lepiej nie wtrąca".