Teraz jest 2 wrz 2010, o 21:16

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Jak często przeklinasz?
Nigdy 22%  22%  [ 17 ]
Rzadko 28%  28%  [ 21 ]
Czasami 32%  32%  [ 24 ]
Często 18%  18%  [ 14 ]
Liczba głosów : 76
Autor Wiadomość
 Tytuł: Wulgaryzmy - akceptowane czy nie?
Nowy postNapisane: 30 sty 2006, o 23:58 

WITAM :!:
Jestem na tym forum po raz pierwszy w zyciu, wiec jesli jakis temat zle umieszcze, lub powtorze to przepraszam.A, że nie wiedzialam gdzie mam umiescic ten temat to postanowilam napisac go tu.

Mianowicie celem tego postu jest zapytanie Was co sadzicie o wulgaryzmach :?: Czy Wy uzywacie ich :?: Jeżeli tak, to jak często i w jakich sytuacjach :?: Chłopcy (tak ładnie brzmi :wink: ) czy podoba Wam sie kiedy w Waszym towarzystwie dziewczyna przeklina :?: Czy Waszym zdaniem wylgaryzmy w ustach dziewczyny/kobiety ładnie wygładaja a może nie macie nic przeciwko :?: A Wy chłopcy w towarzystwie dziewczyn "hamujecie" sie z przeklenstwami :?:

Wiem, ze moze troche niepoukładana i chaotyczna jest moja wypowiedz, ale wybaczcie chocby ze względu na godzine ;)

pozdrawiam cieplutko :)

Tytuł:
Nowy postNapisane: 31 sty 2006, o 10:54 

W ustach dziewczyny/kobiety wulgaryzmy rażą tak samo, jak w ustach chłopaka/mężczyzny. Świadczą o stopniu kultury (niskim) i zasobie słownictwa osoby, która ich używa (na ogół niskim, ludzie nadmiernie przeklinający zwykle używają wulgaryzmów "w zastępstwie" innych słów.

Śmiem jednak zauważyć, że są sytuacje, w których wulgaryzmy naabierają innego znaczenia (np. sytuacje ekstremalne, kiedy człowieka roznoszą emocje). Jest róznica pomiędzy wulgaryzmem, który wyrwał się człowiekowi w takiej sytuacji, a wulgaryzmem używanym zamiast przecinka.

Recenzenci książek poszukiwani

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
Nowy postNapisane: 31 sty 2006, o 16:53 

Rok temu miałem operację. Niestety, bardzo bolesna przygoda
spotkała mnie w szpitalu...

Podczas wkuwania wenflonu... (wiecie co to jest, prawda?)
PĘKŁA mi ŻYŁA!!! Bolało tak bardzo że... wstyd mi się
przyznać... Na cały głos krzyknąłem " K...wa to boli"...
...i jak na złość mój tata oglądał wszystko zza szyby i miał BARDZO zdziwioną minę,
(miał prawo, bo czy wy uznalibyćcie za normalny obraz 3 pielęgniarek
trzymających w górze za nogi 14 letniego chłopca?)

[Wracam już do tematu]

Co jak co, ale najbardziej razi mnie obraz
idących po chodniku 10 latków...
...chwalących się swoją znajomością przekleństw.
Ach co to się teraz dzieje z tymi maluchami :(

Supreme Vampiric Evil [wampir]

Tytuł:
Nowy postNapisane: 31 sty 2006, o 17:30 

Ja sam nie mogę powiedzieć, że nie zdarza mi się przeklnąć. Ale rzeczywiście, jak to powiedziała Web: raczej tylk w sytuacjach ekstremalnych. Napewno słowo k***a nie służy mi za przecinek. A mnie naprzykład irytuje, jak rozmawiam z jakąś dziewczyną a ona co chwile klnie. U chłopaka jakoś mi to nie przeszkadza, ale u dziewczyny ... sam nie wiem czemu. A wogóle mnie wkurza jak ktoś klnie.
Pozdrawiam!

kenzi (18:10):
ktoś jedzie na rowerze...
Ja (18:10):
jezu nie!

Tytuł:
Nowy postNapisane: 31 sty 2006, o 19:37 

rozlegly twmat... wiec uwaga bo moge sie rozpisac ;)

zdarza mi sie przeklinac, ale kiedy ktos ze znajomych slyszy z moich ust przeklenstwo to zaczyna sie "opamietywac" bo to znaczy ze jestem baaaadzo zdenerwowana ;) ale i w takich chwilach staram sie hamowac.
w ogole nie lubie jak ludzie przeklinaja... ale najbardziej razi [jak juz Wolfenstein powiedzial] jak takie male brzdace przeklinaja :shock: i w ogole brak mi na to slow :? jeszcze pare lat temu powiedziec na kogos "ty swinio" to juz bylo 'łoooooo go zgasiles' teraz jest 'troche innaszej' :roll: drugie co niemal rowno razi to nastolatki ktore przeklinaja "na siłe" :roll: a jak to slysze to mam wrazenie ze slysze (a jest takich troche w mojej szkole) "chlopaki patrzcie jaka jestem super - ja przeklinam!"... to przeraza :?

TU BYŁAM
Wiedźma
14.IX.2007 xD

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
Nowy postNapisane: 31 sty 2006, o 21:57 

Dziekuje wszystkim za wypowiedzi jednakze zachecam do dalszego rozwijania tego tematu,gdyz ciekawia mnie zdania wzystkich osob :P

Tytuł:
Nowy postNapisane: 1 lut 2006, o 10:39 

hmm...napewno nie przeklinam urzywając przekleńswta co chwile. Tylko jak jestem nieźle wkurzona..no..wkurzona to malo powiedziane :P...wtedy jakos nie wiem co sie ze mna dzieje i urzywam troszke tych słow...sama nie wiem po co. Co do mniejszych tak to fakt ze robią to tylko dla szpanu żeby pokazac jacy sę już "dorosły" :? jak to poweidziala Wiedźma to przerarz :/

Tytuł:
Nowy postNapisane: 1 lut 2006, o 16:15 

Ja nie przeklinam. Z resztą nie imponuje mi to, jak myślę niektórzy uzywający brzydkich słów. Tak, tak...Myślę, że komuś zaimponują. Rozumiem zwykłe zdenerwowanie, ale wulgaryzm zamiast przecinka?

Kobieta/dziewczyna i dzieci uzywające wulgaryzmów wyglądają tak, jakby za wszelką cenę chciałaby coś udowodnić...Źle.

Tytuł:
Nowy postNapisane: 1 lut 2006, o 19:17 
Legenda Forum

Hmmm znacie slynny wyklad profesora Miodka na temat slowa na K? On tam powiedzial wlasciwie wszystko, co o wulgaryzmach moznaby powiedziec w takiej dyskusji ;)

Tytuł:
Nowy postNapisane: 1 lut 2006, o 19:43 

ja niestety go nie znam...
A wogule to właśnie przeklinam jak jestem wkurzona...
I ogólnie w wakacje mniej klne niż w roku szkolnym ;)

Tytuł:
Nowy postNapisane: 4 lut 2006, o 19:48 

Moim zdaniem w wulgaryzmach nie ma nic złego. Krótko mówiąc niektórzy profesorowie języka uważąją że wtrącenie jakiegoś słowa wulgarnego w to co mówimy nie jest niczym złym, a nawet można dogłębnie umieścić swoje emocje w głowie naszego odbiorcy poprzez takie sformułowania. Oczywiście nie chodzi osoby, które w swoim języku powtarzają tylko takie zwroty, bo ci raczej jeszcze nie doszli do pełnego rozwoju umysłowego...

Tytuł:
Nowy postNapisane: 4 lut 2006, o 21:32 
Legenda Forum

Cóż, z przeklinaniem u mnie jest tak... Ja sam normalnie nie przeklinam. Gdy ktoś inny przeklina (i jeszcze robi to swobodnie) w moim towarzystwie to po prostu nie wdaję się zbytnio w dyskusję. Zgadzam się z web, że wulgaryzmy od dziewcząt i chłopaków rażą jednakowo, jeżeli jednak chodziło tobie o "bliższe stosunki" to na pewno nie chciałbym chodzić z dziewczyną która czesto przeklina. Z moich ust przekleństwa wychodzą tylko kiedy jestem na prawdę zdenerwowany (a bardzo trudno jest mnie wyprowadzić z równowagi :D )więc baaaaardzo rzadko. Mnie również nie bawi widok 10 latków którzy klną głośno na ulicy, bo za kilka lat pewnie będą stały pod blokami i paliły pety, więc żadna dla nich przyszłość. Wulgaryzmy nie są w moim stylu.

Tytuł:
Nowy postNapisane: 26 lut 2006, o 15:02 

no tak nie ma sensu stawiać ciągle przecinkuw jeśli napisał bym coś takiego ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, to nikt by mnie niezrozumiał bo to mogło by znaczyć ruwnie dobrze ślimak,masło, itp. 8) :wink: 8)

Tytuł:
Nowy postNapisane: 28 lut 2006, o 20:47 

Przekleństwa są dobrym sposobem na wyładowanie emocji i gniewu, pod warunkiem, że nikt ciebie nie słucha. Duszenie emocji nie jest wcale takie zdrowe, coć hartuje silna wolę. Używanie jako przecinka słowa [cenzura] mówi samo za siebie, jednakże nie mam nic przeciwko używaniu wulgaryzmów by coś zaakcentować.
Ajjjj, to o politykach z PRLu usunalem, bo niesmaczne bylo i wulgarne :P Alex

Proszę mi tu filtrów nie obchodzić, bo ***! - Web

"Jesteście wierszem idioty, odbitym na powielaczu."

Rehabilitacja komunistów.

Tytuł:
Nowy postNapisane: 28 lut 2006, o 21:40 

Właśnie pozbawiłeś dzieciaków możliwości zabłyśnieńcia na lekcjach historii. :P

"Jesteście wierszem idioty, odbitym na powielaczu."

Rehabilitacja komunistów.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1